En vape kan vara ett fullgott alternativ till cigaretter

Om du är någon som i grund och botten tycker om att röka, men känner att din kropp tar för mycket stryk av det för att det ska vara värt att fortsätta är det ändå allt annat än enkelt att sluta. Men som tur är behöver man inte längre bara sluta med cigaretterna från en dag till en annan. Det finns gott om hjälp att få om man vill sluta röka, och även en hel del olika hjälpmedel att utnyttja. 

Ett av de mest populära alternativen är att använda sig av någonting som kallas för en vape, eller E-ciggarett.  Precis som namnet antyder är det här en form av cigarett som är helt och hållet elektronisk och som inte använder sig av tobak över huvud taget. Om du tidigare har varit nyfiken på att prova en vape, eller om du vill ha mer information kring vad det är och hur det fungerar kan det här vara en utmärkt text att börja med. 

Vad är en vape och hur fungerar den? 

En vape är som tidigare nämnt en liten enhet som är ett alternativ till cigaretter. Istället för att rök och nikotin frigörs genom förbränning av tobak så värms en nikotinjuice upp, vilket i sin tur producerar ånga som man sedan inhalerar. Det finns en lång rad olika smaker att välja bland för den som är intresserad av en vape och det enda som krävs för att få ut rök är att antingen trycka ner en knapp, eller i många fall bara andas in med munnen mot munstycket. Istället för att andas in tobaksrök så inhalerar man smaksatt ånga, vilket innebär att hela känslan överlag blir fräschare än cigaretter, samtidigt som röken inte fastnar i ens hår och kläder. 

Olika typer av vapes att välja bland

Det finns också en hel del olika typer av vapes som man kan välja bland. Någonting som har blivit oerhört populärt på senare år är engångsvapes, vilket är färdiga e-cigaretter som man kan köpa antingen online eller i tobaksbutiker. Detta är väldigt smidigt och det enda man behöver göra när batteriet eller nikotinjuicen är slut är att återvinna den. Detta är perfekt för den som precis har kommit igång med att använda sig av en vape istället för cigaretter, eller för den som bara uppskattar att ha en smidig lösning. Det går även att köpa mer komplicerade enheter, där man själv måste sörja för att fylla med med nikotinjuice och ladda sin vape. 

En vape kan hjälpa till med avvänjningen av cigaretter 

En vape kan vara ett utmärkt verktyg att ta till om man vill sluta röka traditionella cigaretter. Dels så blir det ofta billigare, samtidigt som man inte behöver gå från 100-0 över en dag. Detta är inte en strategi och en metod som fungerar för alla, men om du känner dig redo att lämna cigaretterna bakom dig kan det vara någonting som är väl värt att testa på. Om du bara vill testa på är det en utmärkt plan att börja med engångsvapes. Många väljer också att gå över till snus, men det ger en känsla som skiljer sig rätt markant från rökning. 

Om du vill ha mer tips kring att sluta röka så är det här en utmärkt källa.